We willen wel verandering, maar niet veranderen

Alleen voor echt gemotiveerde mensen: Vergoede hulp bij afvallen,

Heb jij overgewicht en lukt het maar niet om (blijvend) af te vallen? Of word je elk jaar een paar kilo’s zwaarder? Wil je je fitter voelen en meer energie hebben? Wil je gezond oud worden en weet je diep van binnen wel dat dat met je huidige leefstijl niet gaat lukken? Wellicht is het COOL traject iets voor jou.

Misschien heb je al heel vaak geprobeerd om nu echt dingen anders te gaan doen. Misschien heb je er nog nooit over nagedacht maar heb je een wake up call gekregen van jouw arts of iemand anders.

Je gedrag blijvend veranderen is ontzettend lastig. Wij mensen zijn gewoontedieren.

Daarnaast is het ook nog zo dat onze omgeving het ons niet gemakkelijk maakt om gezonde keuzes te maken. Ongezond eten is overal aanwezig en vaak goedkoper dan gezond eten en we hoeven nauwelijks meer te bewegen. Daarnaast hebben we zoveel last van chronische stress dat we het niet eens meer door hebben dat we altijd aan staan.

Je leefstijl veranderen is meer dan alleen maar “gewoon wat minder eten en meer bewegen’. Als het zo gemakkelijk was, hadden we allemaal maatje 36.

De definitie van waanzin is steeds hetzelfde doen en toch een ander resultaat verwachten.

Einstein

Bij kortdurende begeleiding vallen mensen meestal snel weer terug in oude patronen.

We weten steeds beter dat als je je gedrag echt blijvend wilt veranderen, langere tijd begeleiding nodig is. Het COOL leefstijlcoaching traject duurt daarom twee jaar. Dat lijkt lang, maar geeft jou de tijd om echt te veranderen, te leren door vallen en opstaan, onder begeleiding van 1 van onze gecertificeerde leefstijlcoach. Stap voor stap ga je werken aan jouw eigen doelen, onze coach gidst je daarbij, jij blijft zelf verantwoordelijk voor jouw traject.

Tijdens het COOL traject leren we je hoe je effectief en blijvend je gedrag kunt veranderen. En leren we je meer over voeding, beweging, slaap, stress en ontspanning. Elke bijeenkomst formuleer je voor jezelf je volgende stapje van wat jij blijvend wilt veranderen. Jij hebt de regie.

Wat is Cool?

Image

Cool betekent
Coachen op Leefstijl

Eén van de programma’s die vergoed worden, heet COOL oftewel Coachen op Leefstijl. COOL helpt je om gezonde gewoontes te ontwikkelen op het gebied van voeding en beweging, en om beter om te gaan met stress, ontspanning, slaap en moeilijke situaties. Je werkt aan je eigen doel en gaat In kleine stapjes je gewoontes veranderen. Stapjes die bij jou passen en die je ook vol kunt houden.

Programma
Image

Vergoed vanuit de basisverzekering

Sinds 1 januari 2019 wordt preventie vergoed vanuit de basisverzekering in de vorm van de Gecombineerde Leefstijlinterventie. Dit is een hele mond vol. Preventie betekent voorkomen dat je een chronische ziekte krijgt als diabetes of een hart- en vaatziekte. Obesitas zelf is ook een chronische progressieve ziekte. Dat betekent dat het niet meer “vanzelf” overgaat, en steeds erger wordt.

Vergoedingen

COOL feiten op een rijtje

Om mee te kunnen doen, heb je een verwijzing nodig van de huisarts of van een medisch specialist
(internist of cardioloog).

Je voldoet aan de voorwaarden als je:

  • obesitas hebt (BMI hoger dan 30) of

  • als je overgewicht hebt (BMI tussen 25 en 30) en je een verhoogd risico hebt op diabetes, hart en vaatziekten of lijdt aan slaapapneu of artrose.

Voldoe je aan de voorwaarden?
Meld je aan en volg ons programma

Image

Voldoe je aan de voorwaarden en ben je goed gemotiveerd om met COOL aan de slag te gaan?

Neem dan contact op met je huisarts of specialist en vraag om een verwijzing naar de leefstijlcoach van jouw keuze  voor een GLI/ CooL programma via ZorgDomein (leefstijlcoaches zijn te vinden  onder aanvullende zorg)

Als je een doorverwijzing hebt van je huisarts of specialist, kun je een kennismakingsgesprek aanvragen. In een uitgebreide intake wordt vervolgens jouw motivatie besproken. De COOL wordt door de meeste verzekeraars volledig vergoed. Dat wil niet zeggen dat het meedoen vrijblijvend is!