Het Cool programma

Tijdens het cool programma heb je ongeveer 1 x per maand een afspraak, dit kan een groepsbijeenkomst of individuele afspraak zijn. De groepsbijeenkomsten worden vooruit gepland zodat je er rekening mee kunt houden in je agenda. De individuele gesprekken met je coach plan je in overleg in. In het begin zie je elkaar 1x in de drie weken, daarna wat minder vaak. Het programma bestaat uit:

  • Een intakegesprek
  • 16 groepsbijeenkomsten van 90 minuten en
  • 7 individuele coachingsgesprekken van 45 minuten.
Image
Image

Mijn Leefstijl op Recept Academie

Daarnaast is er de Mijn Leefstijl op Recept Academie: een online leeromgeving waarin de lessen staan. Bij sommige lessen zit een video, er zijn ebooks met achtergrondinformatie, je vindt er leestips, inspiratie etc. Voor elke les krijg je huiswerk op, bijvoorbeeld om de video’s met lesstof te bekijken. Daarnaast krijg je opdrachten om thuis mee aan de slag te gaan. Je gedrag veranderd immers niet vanzelf, het vraagt tijd en aandacht om ermee te oefenen.
Tussen de lessen door ontvang je extra mails met bijvoorbeeld opdrachten, tips of recepten.

Bij de Academie zit ook een online community, in een veilige omgeving, los van de bestaande social media. Uiteraard bepaal je zelf of je hieraan mee wilt doen of niet.

Maak kennis met de coaches van Mijn Leefstijl op Recept

Het COOL programma wordt vergoed vanuit de basisverzekering

Het COOL programma wordt vergoed vanuit de basisverzekering, zonder dat je eigen risico moet betalen. Bijna alle zorgverzekeraars betalen 100% van de kosten.

Alleen CZ betaalt gemiddeld 75% van de kosten, de rest moet je zelf betalen (en dat staat los van je eigen risico). In praktijk betekent dat je ongeveer € 12,50 per maand zelf betaald.