Een Gezondere leefstijl

Een gezondere leefstijl begint met het nemen van een besluit. Een echt besluit, vanuit je tenen.

Aanmelden

Je hebt controle over de meeste zaken in je leven, maar je lijf en gewicht lijken een eigen te leven.

Je weet dat je zelf verantwoordelijk bent voor wat je doet en niet doet. En ook al weet je heus wel hoe het moet en wat beter voor je zou zijn, toch doe je het niet.

Je wilt je leefstijl wel blijvend veranderen, maar als je eerlijk bent heb je geen idee hoe je dat nou doet.


Gaan 1 of meer van deze beschrijvingen over jou?

Image

Diëten

Je kent alle ins& outs van alle diëten die er de afgelopen jaren geweest zijn. Je bent goed in lijnen maar nog beter in zwijnen. Je hebt al heel veel kilo’s verloren maar je lijf vindt ze altijd terug, met nog een paar bonuskilo’s erbij. Je begint te vermoeden dat diëten misschien toch niet werken en bent er helemaal klaar mee. Maar wat dan wel?

Image

Te hoog BMI

Bij je laatste bezoek aan de huisarts is vastgesteld dat je BMI (veel) te hoog is. Je hebt obesitas. Dat was even schrikken. Je bloedwaardes zijn nog goed, maar stiekem ben je soms bang voor de toekomst. Je hebt genoeg mensen in je omgeving met diabetes en hart- en vaatziekten. Chronische ziektes waarbij je veel medicijnen moet gaan slikken, de rest van je leven lang. Je moet er niet aan denken

Image

Vermoeid

Je bent altijd moe, herkent je zelf niet meer. Qua uiterlijk én energieniveau. Je voelt je soms veel ouder dan je bent, de weegschaal staat al heel lang voor straf achter in de kast. Je probeert echt wel minder te eten en meer te bewegen, maar toch verandert er niets. Ondertussen ben je bezig om alle ballen hoog te houden op je werk en thuis en slaap je ook al heel lang slecht. En je weet ook van jezelf dat als je moe en te druk bent, een gezonde maaltijd er wel eens bij in schiet. Laat staan dat je fut hebt om te gaan bewegen. Je bent al lang blij als je de dag weer hebt overleefd.

Image

Chronische ziektes

Of je bent bij je arts geweest en er is inmiddels een verhoogd risico op diabetes, een te hoog cholesterol of bloeddruk vastgesteld, of misschien heb je wel slaapapneu of artrose. De arts heeft je verteld dat een gezondere leefstijl helpt bij het omkeren van deze ziektes. Natuurlijk wil je er zelf alles aan doen om jezelf beter te maken, maar je hebt geen idee hoe. Een medicijn erbij lijkt de gemakkelijkste oplossing. Toch?

“Na een leven lang alle diëten geprobeerd te hebben, kwam Cool voor mij als een geschenk uit de hemel. Mijn diabetes werd alsmaar erger, totdat ik bij Inge kwam. Binnen no time was ik áf van het spuiten van insuline. Ook van de 4 medicijnen die ik slikte, is er nog maar één overgebleven. Hoe fijn is dat!”

Connie

Img

Helaas herkenbaar? Wat moet er dan nog gebeuren voor je echt in actie komt?

Een gezondere leefstijl begint met het nemen van een besluit. Een echt besluit, vanuit je tenen. Besluiten om je gedrag te gaan veranderen, niet met het zoveelste dieet, maar een echte duurzame verandering. De beslissing nemen om niet langer te dweilen met de kraan open, maar op zoek te gaan naar die kraan. Voelen dat het anders moet, ook al weet je misschien nog niet hoe. Is het altijd makkelijk? Nee. Is het de moeite waard? Ja.

Ben je geïnteresseerd in een gezondere leefstijl?

Neem dan contact met de leefstijlcoach van jouw keuze, dan kun je samen kijken of jij geschikt bent om mee te gaan doen. Na de telefonische kennismaking volgt een intake gesprek.

Ervaringen van Cool deelnemers

Wat heeft Inge/Cool als leefstijlcoach voor mij betekent? Na een leven lang alle diëten geprobeerd te hebben, kwam Cool voor mij als een geschenk uit de hemel. Mijn suikerziekte werd alsmaar erger, totdat ik bij Inge kwam. Binnen no time was ik áf van het spuiten van insuline en ook van de vier medicijnen die ik slikte voor de suiker, is er nog maar één overgebleven. Hoe fijn is dat! 

En ja, natuurlijk wist ik mijn hele leven wel, wat ik anders zou moeten doen, maar dat lukte me gewoon niet. Maar nu, dankzij de lessen van Inge, kreeg ik meer inzicht hoe het werkt in mijn brein en vooral dat je uiteindelijk zélf de beslissing maakt om gezonder te gaan leven. En wat bracht mij dat nog meer? Een (soms) niet te stuiten energie, veel meer doorzettingsvermogen en daardoor beter-in-je-vel-voelen. 
Ik ben je heel dankbaar

svg
Connie

Je bent een coach met veel ervaring. Die ervaring deel je op een eerlijke en oprechte manier met mij. Je laat mij keuzes maken en jij dringt ze niet op.
Ik doe sinds april 2020 mee met het COOL traject, en tot nu heeft me dat het volgende opgeleverd: Bewustwording  van het snelle oppakken na een terugval; “hup en weer door”. Ook de huiswerkoefeningen vind ik een prettige bijkomstigheid; ik heb gekozen voor de persoonlijke brief aan mijzelf. Die gaat geregeld door mijn hoofd en weet wat op dit moment het belangrijkste is voor mij. Dit stimuleert mij in het COOL-proces
Wat doe je nu anders, wat is je grootste inzicht?

Ik let veel meer op mijn voeding, ik heb geleerd hoe de eetmomenten op de dag eruit zien en hoe het gemakkelijk vol te houden. En dat in combinatie met mijn persoonlijke brief; dat is hoe het proces werkt! Mooi is dat je vaak zegt; “Je moet je eigen keuzes maken! En hoe bewuster die zijn/worden, hoe gemakkelijker vol te houden!

svg
Arjen

Ik volg het Cool-traject bij Inge. Ze is een hele fijne meid met luisterend oor, probleemoplossend denkend en met een groot empathisch vermogen. Zelf ben ik nog niet afgevallen, maar ook niet aangekomen. Door onze persoonlijke gesprekken zeker wel stappen gemaakt en struikelblokken ontdekt. Soms moet je eerst “puin” ruimen, zodat er ruimte komt voor de volgende stap. Deze stappen maak ik met behulp van haar en de leuke, gezellige COOLgroep, welke bestaat uit mannen en vrouwen. Een inspiratiebron voor elkaar!

svg
Joys

Leefstijl coach Inge Out gaf mij de aanzet en de stimulans om flink af te vallen. Tijdens het traject stelde zij voor dat ik enkele dagen een voedingsdagboek bij zou houden, waardoor mijn voedingspatroon inzichtelijk werd. Na aanvankelijke bedenkingen mijnerzijds ben ik dit evenwel blijven doen om op die manier nauwkeurig te kunnen bijhouden wat ik at en in hoeverre dit een goede en gezonde keuze was. Het bleek een verstandig besluit doordat het corona-virus ervoor zorgde dat een aantal groepsbijeenkomsten geen doorgang kon vinden en de vervangende video-bijeenkomsten voor mij geen prettig alternatief boden.

Nu, zeven maanden later, heb ik mijn streefgewicht ruimschoots bereikt en wordt het zaak om de behaalde resultaten vast te houden. Je leefstijl aanpassen is uiteindelijk niet iets dat je lichtvaardig op kunt vatten; je wilt een beslissing nemen die zich positief blijft uitwerken in de toekomst. Het is dan fijn om te weten dat er nog geruime tijd iemand klaar staat om je met raad en daad terzijde te staan en die je helpt inzicht te verkrijgen in levensprocessen die een rol spelen bij het wel of niet mogelijk maken om je eigen welzijn en gezondheid te bewerkstelligen.
Bij dit alles is Inge Out een zeer ter zake kundige autoriteit die op een plezierige, ontspannen manier probeert om jouw mogelijkheden en behoeften in kaart te brengen en die je van daaruit de mogelijkheden kan tonen die jijzelf hebt om je doel te bereiken.

svg
MMH

Inge is een ontzettend mooi persoon, ze is zo betrokken bij jou als mens. Ze heeft een passie voor eten, gezondheid en je te begeleiden bij het doel dat je wilt halen. Niets is haar te gek, ze verdiept zich in zaken waar ze nog geen ervaring mee heeft en staat klaar voor je met adviezen, ideeën, tips en tricks. Ze heeft verstand van zaken, is netjes, fris en professioneel. Kortom: wil je het roer omgooien en gezond, gebalanceerd eten met heus chocola en wijn op je menu, neem dan contact met Inge op!

svg
Chantal

Dankzij een coachingssessie van Inge heb ik nu meer inzicht in mijn reacties op bepaalde situaties. Zowel qua emoties als gedrag. Inge heeft me in laten zien door welke oude overtuigingen (kindconclusies) dit komt en ze heeft me handvaten gegeven om hiermee om te gaan, zodat ik sterker in mijn schoenen ga staan. En dat in alle rust in de natuur. Aanrader!

svg
Janine

Inge luistert goed, laat je vertellen, maar pakt terug naar de essentie met een vervolgvraag. Ze zet je aan het denken, benadert ook andere zijdes van een verhaal (dingen die je niet wilt horen ;-)), maar die wel nodig zijn en helpen. De inzichten Inge je mij gaf waren als volgt: Je hielp mij mijn rationele benadering te voelen. Je zette me aan het denken dat mijn benadering een éénzijdige is, en dat je er ook met andere ogen naar kan kijken. Dat hielp mij reflecteren.  

Wat ik fijn vond aan jou als coach: De ongedwongen manier waarop je mensen/mij benadert. De oprechtheid waarmee je het doet. Voor mij was het een veilige, vertrouwde omgeving om mijn verhaal te doen. Tegelijkertijd geef je soms een gevoel van herkenning aan naar aanleiding van mijn verhaal. Dat is fijn, meer in de sfeer van: ‘we zijn allemaal mensen die wel eens tegen een issue aanlopen’.

svg
Mascha

Blijf op de hoogte

Ontvang het laatste nieuws en recepten in onze nieuwsbrief