Inge Out

“Je leefstijl veranderen kun je alleen zelf doen, gelukkig hoef je het niet alleen te doen” – Inge Out

Image Description }

Even voorstellen

Mijn naam is Inge Out. Ik ben 46 jaar, en woon sinds 1 mei 2018 in Enschede met Mattijs en 2 tieners en onze hond. Mijn passie voor gezonde leefstijl is ontstaan toen ik in 2012 zelf mijn leefstijl ging veranderen. Ik ging me verdiepen in wat nou eigenlijk echt gezonde voeding was, begon met wandelen en hardlopen en viel 10 kilo af. Zonder dieet, door anders te gaan eten, meer te gaan bewegen, veel bewuster te worden.

Met kleine stapjes, door alleen dingen te doen die bij me passen. Want ik hou veel te veel van een boterham met kaas om dit ooit op te geven, maar minder aardappelen vind ik dan weer geen enkel probleem. Overal de volkoren variant van ook niet, tenzij het zelfgemaakte pasta is. Maar hè, hoe vaak eet je dat nou? Veel te weinig helaas.

Ik heb toen ontdekt dat gezond en lekker geen tegengestelde begrippen zijn, maar juist heel erg goed samengaan. Want los van Ben & Jerry’s cookie dough ijs, vind ik heel veel ongezond eten vaak helemaal niet zo heel lekker als je goed gaat proeven. Laat staan dat het je echt voedt, het is vooral comfortfood, snelle vulling. En lichamelijk voelt het vaak al helemaal niet goed, bij mij niet in elk geval.

Sinds ik lekker en gezond eet, heb ik geen last meer van mijn darmen, heb ik geen buikpijn meer, geen opgeblazen gevoel meer. Maar dat vraagt wel dat ik genoeg groentes eet en voldoende beweeg. Doe ik dat niet, dan krijg ik mijn klachten zo weer terug. Terwijl ik jarenlang die klachten gewoon accepteerde, het hoorde erbij. Nu weet ik dat het er niet bij hoeft te horen, en dat ik er zelf invloed op heb. Ik heb zelf de regie over mijn leefstijl. Als 80% gezond is, mag 20% best wat minder gezond zijn. Een heerlijk koud glas Nieuw-Zeelandse Sauvignon Blanc of een stuk pure Tony Chocolonely kan dus prima, al zou ik het niet snel tegelijkertijd nemen ;-).

Is het altijd gemakkelijk? Nee, al helpt het wel dat ik inmiddels gezonde gewoontes heb. Ik geloof niet in diëten of quick fixes, ik geloof wel in het veranderen van leefstijl. Want als je doet wat je altijd deed, krijg je wat je altijd kreeg. En Eelco de Boer leerde me; makkelijke keuzes, moeilijk leven en Moeilijke keuzes, makkelijk leven. Mijn leefstijl toen omgooien was niet altijd gemakkelijk, maar het was het wel heel erg waard.

In februari 2019 heb ik mijn diploma tot leefstijlcoach en trainer gehaald. In januari 2020 ben ik begonnen met mijn eerste COOL groep in Enschede. Inmiddels begeleid ik al meer dan 60 mensen in een COOL traject. Ik vind het ontzettend leuk om te doen en te zien hoe mijn deelnemers steeds meer bewustzijn krijgen op hoe het zit met hun leefstijl. Ik ben super trots op de stappen die gezet worden.

Door Corona ben ik een online COOL programma gaan ontwikkelen om mijn deelnemers nóg beter te kunnen begeleiden. Dit programma is uitgegroeid tot de Mijn Leefstijl op Recept Academie

Meer weten? Luister hier de podcast waarin ik geïnterviewd werd over Leefstijl en Diabetes.

Er starten geen nieuwe COOL groepen meer
  • Telefoonnummer:06 41774502
  • LocatieEnschede
  • Website:*

Stuur Inge Out een bericht

Svg
[wpforms id=”852″]

Je krijgt binnen 2 werkdagen een berichtje terug