Matthea Osinga

Onderschat nooit de kracht van kleine stapjes

Image Description }

Even voorstellen

Ik ben Matthea Osinga. Samen met mijn dochters van 10 en 15 woon ik in Amsterdam. Ik ben 49 jaar (dit jaar word ik 50!). Ik hou er erg van om in gesprek te zijn met mensen, om naar ze te luisteren en ze te inspireren. Vroeger wilde ik psycholoog worden, maar ik was te lui op school om dat te verwezenlijken. Ik heb dus wel veel lol gehad, maar niet echt gebruik gemaakt van m’n potentieel 😉

Toen onze oudste dochter geboren werd ging die wens toch weer kriebelen. Ik ben toen een coach opleiding gaan doen bij het NCOI. Super vond ik dat; een intensief maar erg leerzaam jaar. Een andere wens was om eens in het buitenland te wonen. Die wens kwam in vervulling; niet 1 maar 2 keer! Met z’n 3-en woonden we in Mumbai (India) en later, toen ook de jongste was geboren verhuisden we naar Melbourne in Australië. 

Daar kwam mijn interesse in coaching en mijn passie voor lekker en gezond eten samen toen ik de opleiding tot Health Coach ging doen aan the Institute for Integrative Nutrition. En hier begon ook mijn eigen verandering in leefstijl. Als moeder van 2 jonge kinderen was ik vaak moe en ik had ook last van de laatste zwangerschapskilo’s. Tijdens mijn opleiding ging ik zelf stap voor stap aan de slag met mijn leefstijl. Ik realiseerde me dat je jezelf in de drukte vaak vergeet en op de laatste plek zet. 

Met je leefstijl aan de slag begint eigenlijk daarmee; jezelf eens op de eerste plaats zetten. Ook vanuit het gevoel dat je het waard bent. Het is ook fijn voor je omgeving dat jij je fit voelt, dat je energie hebt en goed in je vel zit. Ik vind het mooi aan mijn werk als ik dat aan mensen mee kan geven. En ze kan laten zien dat het stap voor stap kan, op een manier die bij je past. En als je de dingen uitzoekt die je leuk vindt, dat het ook haalbaar en blijvend is. 

Mijn klanten geven vaak terug dat ik rust uitstraal, dat ik aandachtig ben en goed luister. Ik ben nuchter en ik heb een milde houding; maar soms confronteer ik je wel even met jezelf. Want het is niet altijd makkelijk, er komen soms dingen tussendoor dat het even wat minder gaat. Samen met jou kijk ik dan hoe je het weer op kunt pakken. En op een gegeven moment kun je dat zelf. 

Een gezonde leefstijl gaat over beweging, voeding, ontspanning en gedragsverandering. Daarnaast vind ik het ook heel belangrijk om te kijken naar plezier. Door bijvoorbeeld werk te doen wat je leuk vindt, een hobby oppakken, iets doen wat je altijd graag hebt willen doen maar nooit aan toe bent gekomen. Of iets waar je heel veel voldoening uithaalt. Ik geloof dat plezier en een gevoel van voldoening ook een belangrijk onderdeel is van gezondheid. 

Nu ik sinds september 2020 mijn diploma Leefstijlcoach heb, kan ik naast individuele begeleiding ook het Cool programma uitvoeren. Ik kijk ernaar uit om jou te zien in een van m’n groepen!

MIJN VOLGENDE GROEP START IN
juni 2021 IN Amsterdam
  • Telefoonnummer:06-23344091
  • LocatieAmsterdam

Stuur Matthea Osinga een bericht

Svg
Svg
[wpforms id=”1833″]
Svg

Je krijgt binnen 2 werkdagen een berichtje terug