Help

Veel gestelde vragen:

Ik weet niet zeker of COOL iets voor mij is, wat nu?

Een COOL traject begint altijd met een vrijblijvend telefonisch kennismakingsgesprek. In dit gesprek kun je je vragen stellen en kunnen we samen kijken of COOL wel of niet geschikt voor jou is.

Kan COOL ook individueel?

Het COOL traject is een combinatie van groepsbijeenkomsten en individuele gesprekken. Een individueel traject wordt helaas niet vergoed. In de prakijk zien we dat juist de groepen een meerwaarde hebben door de herkenbaarheid.

Gaat COOL door tijdens deze Corona periode?

Jazeker, alle groepsbijeenkomsten en individuele gesprekken gaan door. Hiervoor gebruiken we onze betaalde beveiligde ZOOM omgeving. Indien mogelijk zien we elkaar live, maar alleen als de omstandigheden ok zijn.

Ik wil echt niet in een groep, zijn er andere mogelijkheden?

Wil je echt niet in de groep, en toch je leefstijl veranderen, dan kun je natuurlijk altijd bij onze leefstijlcoaches terecht voor een traject dat je zelf betaald.

Is deelname gratis?

Het COOL traject zit in de basisverzekering, maar soms betaal je toch zelf een gedeelte van de kosten. De NZA heeft een tarief vastgesteld en dit hanteren wij. Helaas vergoeden niet alle zorgverzekeraars dit tarief.
Menzis betaalt in elk geval wel 100% van het tarief. CZ en VGZ betalen in 2021 helaas maar een deel. Dit betekent dat je zelf een gedeelte zult moeten betalen.
Ook al is de COOL voor veel mensen gratis, het is zeker niet vrijblijvend!

Wat bedoel je met COOL is niet vrijblijvend?

Het COOL traject is voor veel mensen gratis, maar zeker niet vrijblijvend. Je gaat meedoen aan een tweejarig traject. Twee jaar lijkt heel lang, maar vergeet niet dat je gedrag blijvend veranderen niet gemakkelijk is. Er gaan goede tijden komen, maar ook zeker moeilijkere tijden. EN juist dan is het zo fijn dat je de groep en je coach hebt om je er doorheen te trekken.

Er zijn veel mensen die mee willen doen, maar er is maar een beperkt aantal plekken in onze groepen. Bedenk dus goed van te voren of je echt klaar bent om de knop om te zetten. Meedoen betekent dat je naar de bijeenkomsten en afspraken komt. Maar ook dat je de lessen van te voren goed voorbereid door naar het huiswerk in de Leefstijl Academy te kijken en het te maken. Je gedrag veranderen gaat niet vanzelf, dit kost tijd en moeite.

Geef je dus alleen op als je bereid bent om deze investering in jezelf te doen.

Hulp nodig?

Neem dan gerust contact met ons op