Bibliotheek

31 products
 • ,

  Afvallen met gezond en vooral lekker eten

  Project gezond

  Al meer dan 125.000 exemplaren verkocht!
  Afvallen en genieten van lekker eten lijken in eerste
  instantie niet goed samen te gaan. Natalia en Walter
  denken daar anders over. Zij hebben zich ten doel gesteld
  om zoveel mogelijk mensen te helpen met afvallen maar
  dan wél met lekker eten. Elke dag opnieuw!
  Dit boek bevat 8 complete weekmenu’s, 40 heerlijke
  recepten en een schat aan informatie over afvallen in
  het algemeen. Volg de weekmenu’s, proef de recepten
  en ontdek zelf hoe je afvallen en lekker eten perfect
  met elkaar kunt combineren. De manier van eten die
  Natalia en Walter laten zien kun je met gemak en plezier
  jarenlang volhouden. Dit zorgt ervoor dat de kilo’s die je
  kwijtraakt voorgoed wegblijven.
  Project Gezond is ontstaan in 2015 vanuit Natalia haar
  passie voor voeding en gezondheid en Walter zijn passie
  voor koken. Inmiddels is gebleken dat dit een perfecte
  combinatie is.
  Project Gezond begon als een online afslankprogramma
  waarbij leden elke week een nieuw weekmenu en
  nieuwe recepten ontvangen. Iedereen ontvangt zoveel
  persoonlijke ondersteuning als hij of zij nodig heeft.
  Daarnaast is er een enorm actieve besloten community
  waar alle leden aan deel mogen nemen.
  Vanwege de vele verzoeken die vanuit de online
  community kwamen hebben Natalia en Walter ervoor
  gekozen om Project Gezond ook ‘offline’ beschikbaar te
  maken in de vorm van dit boek.

  27,50
  Koop op Bol
 • , ,

  Carol S Dweck, Mindset

  Verander je manier van denken om je doelen te behalen en vind de weg naar een succesvol leven

  De wereldberoemde psychologe Carol Dweck van Stanford University heeft, na tientallen jaren onderzoek naar prestatie en succes, een baanbrekend begrip ontdekt: de kracht van onze mindset.
  Dweck legt uit dat het niet alleen onze vaardigheden en talenten zijn die voor succes zorgen, maar ook onze statische of op groei gerichte mindset. Ze maakt duidelijk waarom het prijzen van de intelligentie en het talent van onze kinderen niet bevorderlijk is voor hun zelfvertrouwen en prestaties, maar hun succes zelfs in de weg kan staan. Met de juiste instelling kunnen we onze kinderen motiveren en hen helpen op school beter te presteren, en tegelijk op persoonlijk en professioneel vlak onze eigen doelen bereiken.
  Dweck onthult wat alle goede ouders, leerkrachten, topmanagers en sportlieden al weten en laat zien hoe een simpel idee over de werking van de hersenen, liefde voor leren en veerkracht kan creëren, die de basis vormen voor prestaties op elk terrein

  26,00
  Koop bij BOL
 • Uw brein als medicijn
  , ,

  David Serban Uw brein als medicijn

  Uw brein als medicijn door Dr. David Servan-Schreiber is een klassieker op het gebied van de natuurlijke behandelingswijze. Stress, angst en depressieve klachten kunnen ook zonder medicijnen, op een natuurlijke manier worden behandeld. De zeven natuurlijke behandelingsmethoden die in dit boek worden beschreven gaan allemaal uit van de helende kracht van de hersenen.

  21,99
  Koop bij Bol
 • ,

  De 7 eigenschappen van effectief leiderschap

  De zeven eigenschappen van effectief leiderschap’ van Stephen Covey vormt al jarenlang wereldwijd een inspiratiebron voor iedereen en leert ons hoe we de kwaliteit van ons persoonlijk leven, diensten en organisaties kunnen verbeteren. Covey heeft met zijn boek een miljoenenpubliek bereikt en zijn inzichten over leidinggeven hebben het leven en werken van velen ingrijpend veranderd. Zijn filosofie is van alle tijden en blijkt steeds opnieuw jonge generaties aan te spreken.
  27,50
  Koop bij Bol
 • ,

  De hamster in je brein

  Methode voor duurzaam gewichtsverlies

  Dit boek gaat over hoe je duurzaam gewichtsverlies kunt realiseren. Dr. Felix Kreier en Dr. Maarten Biezeveld, beiden kinderarts in Amsterdam, benoemen waarom het zo moeilijk is om na een korte, soms succesvolle afvalpoging, je gewicht ook echt verlaagd te houden. Aan de hand van de Hamster-Brein-Methode leggen ze uit hoe je het wél moet aanpakken.
  Op het moment dat we besluiten gewicht te willen verliezen en daarnaar gaan handelen, komen verschillende hersengebieden met elkaar in conflict. Hoe sneller dat gewichtsverlies, zoals bij een crashdieet, hoe groter dat conflict wordt en hoe kleiner de kans op succes blijkt te zijn. Door deze hersengebieden beter op elkaar af te stemmen helpt
  De Hamster-Brein-Methode je bij het behalen van je doel: blijvend en gezond gewichtsverlies.
  Dr. Felix Kreier promoveerde in het Nederlands Herseninstituut, op de invloed van hersengebieden op overgewicht. Als kinderarts heeft hij onder andere een specialistisch spreekuur, voor kinderen met overgewicht in Amsterdam.
  Dr. Maarten Biezeveld promoveerde op het onderwerp van afweerstoornissen bij kinderen. Als kinderarts houdt hij zich onder andere bezig met voedselallergieën. Daarnaast is hij ook werkzaam als coach voor collega-artsen.

  22,50
  Koop op Bol
 • ,

  De hardlooprevolutie

  Meer vet verbranden door training op hartslag en goed ademen

  Je loopt hard en je blijft hangen op hetzelfde niveau. Je wil wel beter worden, maar je weet niet precies hoe je dat aan moet pakken met een schema, ademhalingsoefeningen of een hartslagmeter.
  In dit boek leggen Stans van der Poel en Koen de Jong uit hoe je slim traint en goed herstelt. Het duo is bekend geworden met De Marathonrevolutie – het schema waarbij je maximaal 14 kilometer traint in aanloop naar de marathon.
  In dit boek zijn de bestsellers Ik, hardloper en De Marathonrevolutie gebundeld en aangevuld met nieuwe kennis en oefeningen.
  Stans van der Poel (1955) is voormalig hoofd van een longfunctie-afdeling in een ziekenhuis en een lopende encyclopedie als het gaat om ademhaling en inspanningsfysiologie. Ze begeleidde al duizenden sporters en leidde honderden trainers en behandelaars op.
  Koen de Jong (1979) schreef zes boeken over sport, kou en ademhaling. Van zijn werk zijn meer dan 100.000 exemplaren verkocht en zijn werk is in meerdere landen vertaald.

   

  22,50
  Koop op Bol
 • ,

  De Ladder

  Dé bestseller over menselijk gedrag en verandering! De Ladder biedt je de allerbeste, actuele inzichten uit de veranderpsychologie. Toegankelijk, praktisch én effectief.

  Iedereen met een beetje levenservaring weet dat écht veranderen – op je werk en thuis – niet makkelijk is.
  Maar aan de hand van een slim en eenvoudig model – De Ladder – beschrijft Ben Tiggelaar…
  • Hoe je doelen stelt die wél werken;
  • Hoe je gedrag kiest dat wél tot succes leidt;
  • Welke support wél helpt bij verandering.
  Dit boek biedt je de allerbeste, actuele inzichten uit de veranderpsychologie. Toegankelijk, praktisch én effectief.
  Extra: bevat een praktijkgids met meer dan 80 tips, overzichtelijk op een rij!
  _______
  Dr. Ben Tiggelaar studeert al ruim 30 jaar op leiderschap en verandering. Hij is bekend van bestsellers als Dromen, durven, doen, seminars als MBA in één dag, en zijn wekelijkse column in NRC Handelsblad.

  19,95
  Koop bij Bol
 • ,

  Diabetes type 2? Maak jezelf beter

  Het kookboek

  Met de juiste voeding keer je diabetes type 2 om

  Met het aanpassen van je leefstijl kun je diabetes type 2 voorkomen en zelfs omkeren. Dit kookboek helpt je daarbij. Het bevat veel smakelijke recepten om het wetenschappelijk onderbouwde stappenplan uit Diabetes type 2? Maak jezelf beter eenvoudig in de praktijk te brengen. Want lekker eten, meer energie, gezonder eten en minder medicijnen, dat wil toch iedereen? Met de tien helder beschreven stappen, 75 heerlijke recepten, praktische weekmenu’s en herkenbare interviews met patiënten en behandelaars wordt theorie praktijk en kan iedereen aan de slag.

  Hanno Pijl is hoogleraar diabetologie en internist aan het Leids Universitair Medisch Centrum. Zijn specialisme is diabetes type 2. Hij geeft lezingen over dit onderwerp en doet onderzoek.

  Karine Hoenderdos is diëtist en journalist. Ze is redacteur en columnist voor Nieuws voor diëtisten en schrijft voor o.a. Women’s Health, Plus Magazine en Gezondheidsnet. Samen met Hanno Pijl schreef ze eerder Diabetes type 2? Maak jezelf beter.

  24,99
  Koop op Bol
 • ,

  Diabetes type 2? Maak jezelf beter!

  slanker en fitter door anders eten en gezond leven.

  Een vroegtijdige diagnose, behandeling en leefstijlaanpassingen kunnen diabetes type 2 voorkomen en zelfs terugdraaien. Dit boek helpt je hierbij met behulp van een wetenschappelijk onderbouwd stappenplan. Volg deze adviezen op en je krijgt meer energie, je wordt slanker en je bloedsuikers verbeteren waardoor je medicijngebruik afneemt.

  ‘Diabetes 2? Maak jezelf beter!’ geeft veel informatie over de nieuwste inzichten van de ziekte, adviezen over voeding en natuurlijk veel smakelijke recepten. Zo krijg je diabetes type 2 onder controle.

  Hanno Pijl is hoogleraar diabetologie en internist aan het Leids Universitair Medisch Centrum. Zijn specialisme is diabetes type 2. Hij geeft lezingen over dit onderwerp, doet onderzoek en is te zien in de documentaire ‘Keer diabetes om’.

  Karine Hoenderdos is diëtist en journalist. Ze schreef onder meer de boeken ‘PuurGezond! – slank in 8 stappen’ en ‘Eet meer! en is redacteur en columnist voor nieuwsvoordietisten.nl en puurgezond.nl

  24,99
  Koop op Bol
 • ,

  Elementaire Gewoontes

  Het meest complete boek over hoe je slechte gewoontes afleert en goede gewoontes aanleert, door bestsellerauteur James Clear

  Het maakt niet uit wat je doelen zijn; dit boek geeft je een bewezen manier om jezelf – elke dag – te verbeteren.

  Als je het lastig vindt om je gewoontes te veranderen, ligt dat niet aan jou. Het probleem is het systeem dat je gebruikt. Slechte gewoontes blijf je herhalen niet omdat jij niet wilt veranderen, maar omdat je de verkeerde methode gebruikt. Elementaire gewoontes biedt een bewezen methode die zorgt dat je eindelijk je gewoontes kunt aanpassen.

  Na drie jaar onderzoek heeft James Clear met behulp van theorieën uit de biologie, psychologie en neurowetenschap de ultieme gids geschreven, waardoor ongewenste gewoontes verdwijnen en je veel makkelijker met je goede gewoontes aan de slag gaat.

  21,99
  Koop op BOL
 • Hart voor je brein
  , ,

  Erik Scherder Hart voor je brein

  Al jarenlang heerst er een pandemie: ‘lichamelijke inactiviteit’. Inactief leven verhoogt het risico op overgewicht, hart- en vaatziekten en diabetes type 2. Mensen die hiermee belast zijn, blijken (extra) kwetsbaar voor andere ziekten, zoals virale infecties! Bewegen en een gezond voedingspatroon hebben grote invloed op het hart, de hersenen en het immuunsysteem.
  Bewegen en bepaalde voedingsstoffen prikkelen de binnenwand van de bloedvaten waardoor nitric oxide (NO) wordt geproduceerd, wat zorgt voor verwijding van de bloedvaten. Een sterkere bloedsomloop heeft een positief effect op het hartvaatstelsel, de hersenen én ons immuunsysteem! Hoe vaak we moeten bewegen, en om welke voedingstoffen het gaat wordt toegankelijk en toch uitdagend uitgelegd. Een boek voor mensen die écht willen investeren in een gezond leven.

  22,50
  Koop bij BOL