Recept voor witlof salade met appel

De gemiddelde Nederlander eet 117 gram groente per dag, en dat is bij lange na niet genoeg. 300 tot 500 gram komt meer in de buurt van wat je dagelijks nodig hebt. Maar hoe kun je nou toewerken van 117 gram naar 300 gram? De meeste winst valt te halen door groente aan je lunch toe te voegen. In de vorm van een zelfgemaakte soep of een salade. In de winter is een soep fijner, in de zomer worden de meeste mensen blijer van een salade. Als je een salade maakt, zorg dan dat hij goed vult. Hiervoor is het belangrijk om eiwitten en vet toe te voegen. Zo blijf je langer verzadigd en het maakt je maaltijd ook nog eens veel smakelijker. Maak er een maaltijdsalade van, een bak ijsbergsla is geen maaltijd. Deze witlof salade met appel is supersnel klaar en lekker fris. De walnoten leveren zowel goede vetten als eiwitten. Eventueel kun je natuurlijk ook nog een gekookt eitje toevoegen.

Wat heb je nodig? (voor 1 persoon)

1,5 – 2 stronkjes witlof (afhankelijk van grootte en jouw eetlust)

1/2 appel

lente uitje (optioneel)

30 gram ongezouten walnoten

2 eetlepels mayonaise

verse of gedroogde bieslook of peterselie (optioneel)

teen knoflook

peper en zout

Hoe maak je het?

Snij de witlof in de lengte doormidden zodat je de harde kern er uit kunt snijden, deze gooi je weg. Snij de rest van de stronkjes witlof in reepjes en doe de witlof in een schaal.

Snij de appel in kleine stukjes en de lente ui in ringetjes en doe die bij de witlof in de schaal.

Hak de walnoten in grove stukken

Maak een dressing van de mayo, uitgeperste teen knoflook en eventueel fijngesneden verse kruiden of gedroogde kruiden. Breng op smaak met peper en evt een beetje zout.

Doe de dressing over de witlof salade, meng goed en garneer met de walnoten.

Eet smakelijk!